juglogo1
JugMaredijk2

De laatste JUG071 van het jaar, op dinsdag 6 december 2016, werd zeer goed bezocht. Onder het genot van wat de goede Sint nog aan lekkers had achtergelaten, werden de laatste ontwikkelingen in de Joomla wereld besproken. Dokter Joomla stond op het programma: het oplossen van problemen en het delen van ervaringen en meningen.

In Joomla Nederland zet een werkgroep zich in om Joomla meer zichtbaar te maken in het onderwijs. Onder de naam Joomla Educatie Project probeert de projectgroep banden te leggen: http://slides.yireo.com/joomla/jep#1 In de JUG071 werd besproken hoe dit in de Leidse regio mogelijk zou kunnen zijn. Een aantal initiatieven zullen worden uitgewerkt.

Na het kennismakingsrondje, volgde een rondje van inventariseren van vragen, problemen, tips, trucs en ervaringen. Een aantal ‘klassieke’ vragen kwam aan bod zoals: wat is een goede provider, wat zit er standaard in Joomla en welke extensie moet je wèl of niet gebruiken; wat zijn goede templates en frameworks; hoe kun je het beste spamtesten doen.

Voor vrijwel alle problemen werd meteen een oplossing gevonden; voor een aantal andere werden meerdere oplossingen aangedragen. Zo werd het al met al een zeer geslaagde Dokter Joomla. Vragen over SEO, en over de zin en onzin van het adverteren worden in de komende JUG071 avonden beantwoord waarvoor sprekers als Simon Kloostra en Maurice Lehr zijn uitgenodigd.

René Kreyveld heeft onlangs in Utrecht voor de JUG030, bezocht door Wouter Turkenburg, een interessante presentatie gegeven over ‘Best Practises’. De slides van de presentatie zijn te vinden op:

https://www.dsdbusinessinternet.nl/slides/jugutrecht/joomla-best-practices-jug-utrecht.pdf

De checklist voor het online zetten van een website die René heeft gemaakt, staat in de slides maar ook apart op:

https://github.com/renekreijveld/livechecklist/blob/master/Checklist.Nederlands.md

De volgende bijeenkomst is op dinsdag 10 januari 2017 waarin Roeland van Anholt uitleg zal geven over grafische manieren van het bouwen van websites met behulp van Themler https://themler.com/ .

Wouter Turkenburg