juglogo1
JugMaredijk2
  • Datum: 2016-06-06

2017 06 06 JUG071 verslag Dokter Joomla en Zuster Vaste Prik

Dokter JoomlaDe eerste vaste prik van de avond was de vraag of een provider die maar een paar euro per maand kost, goed kan zijn. Deze telkens weer terugkerende discussie werd nu weer met verve gevoerd. Dat kan niet, zeggen degenen die bij de wat duurdere en gerenommeerde providers zijn aangesloten. Dat kan wel, zeggen de klanten van de wat goedkopere providers.

Tip: om te zien welke spamgevoelige sites er ook bij jouw provider op dezelfde server staan, en ook voor veel meer informatie, kun je kijken naar:
www.viewdns.info

Ook een vaste prik is het vinden van de juiste extensies. De JED geeft een aantal selectiecriteria en het aanzetten van ‘reviews’ en van ‘score’ filtert het kap van het koren.

Goede kans om een nieuwe vaste prik te worden is de vraag hoe via Joomla creditcardbetalingen goedkoop te laten verlopen zonder uitgebreide winkels op te zetten of abonnementen bij banken af te sluiten. Vooralsnog lijkt RS Forms de beste oplossing.

Een oude vaste prik was de vraag wat beter is: Joomla of Wordpress. Het werd al snel duidelijk dat veel meningen hierover gebaseerd zijn op verouderde data. Veel oude koeien in de sloot dus. Wie snel iets eenvoudigs wil: WP. Vrijwel altijd wil iedereen meer en meer. Dan is Joomla duidelijk de betere.

Dr. Joomla gaf uitkomst bij het goed instellen bij de juiste php instellingen; het ‘responsive’ maken van pagina’s; en het tonen van afbeeldingen.

In oktober zal Wim Guiking iets vertellen over de performance (snelheid) van Joomla. Binnenkort volgt hij een cursus hierover. Uiteraard zijn er websites over dit onderwerp:
https://joomlaseo.com/nl/
https://www.jch-optimize.net/

Roeland Anholt in oktober iets vertellen over het beheren van grote aantallen sites. Peter-Paul Sloekers gaat iets vertellen over databases.

Hoe kun je een mooi plaatje op je website hebben met daarachter een pdf die zich eerste vertoond voordat hij kan worden geprint? Bert Mastenbroek heeft een oplossing gevonden in RS Files en stuurt een artikel hierover rond.

Wouter Turkenburg gaat een opzet maken voor een Q&A-pagina.