juglogo1
JugMaredijk2

JUG071 Bijeenkomst op dinsdag 4 april 2017

19.30-22.30 uur Meet&Greet, Leiden

Met de Joomladagen 2017 gedurende het voorafgaande weekend nog vers in het geheugen, werden impressies en bevindingen uitgewisseld. Weer veel geleerd, veel gezelligheid en veel ideeën voor de toekomst opgedaan.

Tijdens JD17 werd Joostock aangekondigd, de Joomla Unconference in het Blue Collar Hotel in Eindhoven, 7-8 oktober 2017. De uitgedeelde flyers spreken van een ‘nu al legendarisch evenement voor de …Joomler die graag kennis deelt, het leuk vindt om met andere Joomlers te praten, werken, delen, eten, drinken en te discussiëren.’

www.joostock.com

In Nederland zijn er talrijke initiatieven op het gebied van Joomla en educatie. De werkgroep Joomla en Educatie van de Stichting Sympathie probeert daarvan een overzicht te ontwikkelen. JUG071 heeft contacten met zowel de Hogeschool Leiden als met een middelbare school in Oegstgeest.

Maarten Maandag gaf een kijkje in de keuken van het Joomla Project, de organisatie die maakt dat Joomla überhaupt bestaat. Dit deed hij door inzicht te geven in het Joomla vertaal project: een indrukwekkend aantal vrijwilligers die grote hoeveelheden tekst volgens een strak ontwikkelde methode in een groot aantal talen vertalen.

https://docs.joomla.org

Dokter Joomla loste vervolgens een aantal problemen op en daar waar het niet meteen lukte, gaf hij wat recepten mee. Aan bod kwamen onderwerpen zoals het inrichten van MAMP, het toepassen en testen van SSL, en het implementeren van de Google Analytics code. Ook de evenementen extensie op de JUG071 website werd weer aan de praat gebracht.

De volgende JUG071 is op dinsdag 2 mei. De gast van die avond in Mindert Aardema, een Joomla kenner bij uitstek.

https://netspecialist.nl