JugMaredijk2

  Gevarieerdere artikelen met ‘velden’ (in Joomla 3.7)

  “Kan ik ook de eerste alinea vet zetten, of in iets grotere letters?”, zo vragen klanten me regelmatig. Mja, dat kan wel, maar is een beetje lastig (je moet een class aanmaken, die in het juiste css-sheet zetten, en de class laten oproepen in de editor; en dan hopen dat ze ’t snappen). Dat gaat in Joomla 3.7 een stuk handiger: met ‘velden’.

  Met velden maak je in een artikel makkelijk aparte blokjes voor de kop, voor de intro en voor de gewone tekst. En voor nog veel meer zaken. In die blokjes staat dan, in grijze letters, ‘kop’ of ‘intro’ of ‘gewone tekst’. Dat zijn zogeheten placeholders, die verdwijnen zodra je er wat tekst in zet.

  Dit is maar één van de vele mogelijkheden die er straks zullen zijn met velden. Een mooi overzicht van wat ermee mogelijk is kwam ik tegen bij JoomlaShack. Klik vooral ook op de link onder ‘guide to Joomla 3.7 fields’ voor meer toelichting.


   

  Online betalingssystemen

  Er is nogal wat mogelijk op het gebied van online betalen. Je kunt je hele website als een webwinkel inrichten, betalingscomponenten optuigen, betalingen regelen in modules en artikelen.

  De vlotte jongens Rogier en Stijn van 'TheNextTrainer' houden een pleidooi voor PayPro. Nogal logisch: ze zijn doorverkopers en ze verdienen er aan als jij via hun website je 'gratis' aanmeldt bij PayPro.

  Het moet gezegd: PayPro kan veel, wellicht teveel als je maar weinig hoeft te factureren. Neem zelf een kijkje. Als altijd zijn de presentaties van Rogier en Stijn wel wat stroperig en schreeuwerig.