juglogo1
JugMaredijk2

2018 10 02 JUG071 verslag

Heel Leiden zit traditiegetrouw op 2 oktober aan de hutspot. Na de dis laten ze zich massaal het geld uit de zak kloppen op de duurste kermis van Nederland. Oor-beschadigingen op het verlies toenemend: het Teutoonse gedreun was goed in Meet& Greet te horen. En dat terwijl een dag later, 3 oktober, Leidens Ontzet, pas echt gevierd zou moeten worden.

Binnen in Meet&Greet zitten acht Joomla experts die zich niet als ‘laffe’ Spanjaarden laten afschrikken. Onvervaard worden alle op dat moment denkbare Joomla en Joomla-gerelateerde problemen aangepakt als wittebrood-deeg en opgelost als wegglijdende haringen.Hierbij een lijstje met wat er zoal ter sprake kwam.

‘Zonder kennis van css en html, een Joomla website maximaal aanpassen. Een workflow met J51 websites’.
Wouter Turkenburg stoeit al jaren met J51 templates. Hij laat zien welke vensters hij openzet om snel en eenvoudig een website tot in het kleinste detail aan te passen zonder kennis van css en html. Doel: Joomla websites veel mooier en persoonlijker te maken dan bijvoorbeeld voorspelbare WP-websites.
https://www.joomla51.com/joomla-templates

Hoe pas je het beste de lettergrootte van je website aan?
https://kyleschaeffer.com/development/css-font-size-em-vs-px-vs-pt-vs/

Tweetalige websites: het beste bij de installatie meteen goed instellen. Achteraf een tweede taal toevoegen is mogelijk maar betekent veel werk.
https://www.crosslinemedia.nl/joomla-websites-webshops-hosting-support-seo-crosslinemedia/tutorials/een-joomla-website-meertalig-maken

Email spam protector: advies: installeer de gratis plug-in van Regular Labs:
https://www.regularlabs.com/extensions/emailprotector

Thumbnail van een poster met daarnaast aanklikbaar knoppen voor snelle A2, A3 en A4 downloads.
Mogelijke oplossingen: Niet jpeg maar pdf gebruiken als bestandsformaat; de juiste knoppen maken met de juiste verwijzingen; zorgen dat de basisinstellingen goed staan;een ander template gebruiken dan Artisiteer.

Afbeeldingen op websites worden niet altijd correct weergeven op FaceBook en andere social media. Erg vervelend, zeker als je een webshop hebt. Dus moet je website Open Graphs Compatible zijn. Dit kan met de volgende extensie:
https://extensions.joomla.org/extensions/extension/site-management/seo-a-metadata/dynamic-open-graph-tags/

Foutmelding in RSEvents.
Even zoeken en opgelost.
Https-certificatie van een andere website kan zomaar op die van jou staan. Voor dat je het weet is je website uit de lucht. Probleem wordt opgelost.

JUG 071 6 november: Power Tools, gepresenteerd door Dennis Buis
JUG 071 4 december: Articles Anywhere (op rijm en niet op rijm), gepresenteerd door Anja de Crom.

Verslag: Wouter Turkenburg