juglogo1
JugMaredijk2

Zoals al eeuwenlang stond op 3 oktober 2016 Leiden op zijn kop door de de viering van Leidens Ontzet. Een dag later, op 4 oktober, vierden we de traditionele bijeenkomst van Jug071 op de eerste dinsdag van de maand. Die traditie is minder oud: precies één jaar.

Op deze dag braken we direct maar met de zeer algemene traditie om een agenda met onderwerpen af te werken. Aldus werd het een bijeenkomst met elkaar op een natuurlijke manier afwisselende onderwerpen: dokter Joomla, show-your-website, een instructie, een korte keynote en een intensieve uitwisseling van tips en tricks.

De conclusie van deze losse aanpak: dit bevalt best. Het risico bestaat dat het dan een avond lang overal-en-nérgens over gaat. Maar dankzij de strakke leiding van Wouter Turkenburg en Peter-Paul Sloekers kwamen precies die dingen aan bod waar concreet vraag naar was - en waar meestal ook een goed antwoord op kwam. Het kennisniveau in de jonge Jug071 is niet bijzonder hoog, maar met elkaar blijken we toch heel wat te weten.

Een terugkerend onderwerp op de bijeenkomsten lijkt te gaan worden: werken aan onze eigen website, http://www.jug071.alstest.nl. Die was per begin oktober nog kaal, saai en lelijk, precies zo als bedoeld. Om beurten kan iemand er het nodige aan versleutelen: een ander template erin zetten, een formulierenprogramma uittesten, een beeldslider neerzetten, de css helemaal omgooien, een besloten gedeelte toevoegen of wat dan ook. Voorwaarden: het moet niet te makkelijk voor jou zijn en je geeft op de eerstvolgende bijeenkomst een show met uitleg en een toelichting. Kortom: een leerzame rommelsite, waarmee liefst veel fouten worden gemaakt, mits je er van leert.

We verwachten dat deze Leidse Aanpak leerzaam zal zijn en ons ook veel plezier zal opleveren.

Volgende bijeenkomst: dinsdag 1 november 2016, 19:30 uur, Meet&Greet, Raamstraat 17 in Leiden.