header2

2017 01 10 JUG071

Meer info? Vraag het de webmaster.

15 Oktober 2016: Heb het Gruve Template van JoomlaShine geinstalleerd en geactiveerd. Er kan nog veel aan verbeterd en gewijzigd worden. Bijvoorbeeld de grootte van het lettertype. Dat zou in de template.css in te stellen moeten zijn. Iemand ening idee op welke regel?

Groet, Wouter

 

18 oktober 2016:

Ha Wouter. Met behulp van een stukje extra functionaliteit in je browser, kun je leuke dingen uitproberen. In Firefox bestaat de add on "Firebug", Chrome maakt gebruik van de standaardfunctie "inspecteren".

Hoe werkt het? Eigenlijk simpel. Ik beschrijf nu even de Chrome-manier, met Firebug gaat dat ongeveer op de zelfde manier.
Wijs met je muis een deel van je webpagina (gewoon in de frontend) aan en klik met de rechtermuistoets en kies "inspecteren".

In het deelvenster dat verschijnt, zie je de code die verantwoordelijk is voor het betreffende deel van je website. Het is vaak even zoeken wat je precies nodig hebt, maar in het rechterdeel, vind je op het tabblad "styles" ergens de code font-size: 75%;. Het leuke van deze tool is dat je de waardes kan aanpassen en direct kan zien wat er gebeurt op de website. Stel dat je het keuzevakje voor de code (even met je muis erboven hangen) uitvinkt, zie je dat meteen het lettertype groter wordt (100 % waarschijnlijk, tenzij dat elders weer is gedefineerd op een nadere waarde). Rechtsboven die code staat business.css :8, dat is de locatie waar je de fontsize dus kunt aanpassen.
Vervolgens in het templatebeheer (css\styles) het bestand openen en aanpassen en klaar is Kees Wouter. Overigens is dit niet de mooiste en veiligste manier om css-aanpassingen te doen, immers bij een update van je template worden de css-files weer overschreven. Je kunt een override maken die niet wordt overschreven en dus blijft bestaan. Ik kom daar later op terug, moet daar zelf ook even de tijd voor nemen. Groet en succes, Willem Dag Willem,
Ik heb inderdaad het font op 90% kunnen zetten en de website wat breder. Het leest nu allemaal wat ruimer en beter. Ook heb ik in de business.css een aantal aanpassingen gedaan met als gevolg een leuk randje rond de verslagen. Ze staan onder aan het css. Met dank aan Mindert Aardema:
https://netspecialist.nl/joomla/461-joomla-blog-weergave-tweaken

Tot aanstaande dinsdag!

Groet, Wouter