header2

JugMaredijk2

Members only!

CK is een module die in Joomla òf een aparte modulepositie krijgt òf in een artikel wordt geplaatst. Indien je een bestaande modulepositie aangeeft dan komt de slide show daar keurig in terecht. Maar je kunt via {loadposition-spatie-zelfverzonnennaam} ook een slide show laden in een artikel. De naam die ik zelf heb verzonnen is CKslideshow en dit is het resultaat:


 

Foto's op een Joomla website

In Joomla 4 komt een geheel nieuwe media manager, is ons beloofd. Tot die tijd, nu eind 2017, moeten we het doen wat er nu is.

Net als veel anderen voeg ik JCE Editor Pro als eerste extensie toe aan elke website die ik beheer. JCE Editor Pro kost wel iets maar je krijgt er veel voor terug. Heb je JCE PRO toegevoegd dan beheer je in de backend je afbeeldingen op je website niet meer via 'Media' onder 'Inhoud' maar onder 'JCE Editor PRO-File Browser' onder 'Componenten'. Niet alleen is het beheer van de folders nu veel eenvoudiger maar ook het uploaden en bewerken van foto's biedt veel meer mogelijkheden.

Een foto met een pop-up?

Meet&GreetStap 1 is het plaatsten van een foto in een artikel. Stap 2 is het linken van de foto aan het origineel om een pop-up te krijgen. Het lukt niet meteen. Dus check ik of de plug-ins wel goed staan. Dit blijkt niet het geval te zijn. In de instellingen van JCE moet nog 'JCE Mediabox Popups' worden aangezet. (Componenten->JCE->Profile->Editor Profiles->Pluginparameters->Links).

Joomla en Educatie – Joomla Groep Leiden

De HSLeiden heeft een studentenvereniging Syntax die contacten onderhoudt met het werkveld. Binnen Syntax is Kevin Smit hiervoor verantwoordelijk. Ik werd met hem in september 2016 in contact gebracht door Robbert Winkel, docent Informatica, specialisatie Mediatechnologie en voorzitter Innovatiegroep, faculteit Techniek,

Opties voor aanpassingen aan deze website, als testcase te realiseren door wie dat wil.

 • Deze pagina slechts toegankelijk maken voor leden (= bezoekers van jug071 en elke spreker die we uitnodigden)
 • RS Events activeren. Zodat we daarmee evenementen kunnen aankondigen.
 • SSL doorvoeren (toegang tot cPanel nodig)
 • Deze site SEO-proof maken
 • JCE customizen
 • Huidige template tweaken
 • Ander template (ander framework) installeren
 • Nieuwsbrief installeren en aanmaken
 • Mooie beeldslider of beeldpresentatie installeren en activeren
 • Muziek- of geluidsbestanden plaatsen
 • Tags toevoegen

Meer info? Vraag het de webmaster.

15 Oktober 2016: Heb het Gruve Template van JoomlaShine geinstalleerd en geactiveerd. Er kan nog veel aan verbeterd en gewijzigd worden. Bijvoorbeeld de grootte van het lettertype. Dat zou in de template.css in te stellen moeten zijn. Iemand ening idee op welke regel?

Groet, Wouter

 

18 oktober 2016:

Ha Wouter. Met behulp van een stukje extra functionaliteit in je browser, kun je leuke dingen uitproberen. In Firefox bestaat de add on "Firebug", Chrome maakt gebruik van de standaardfunctie "inspecteren".

JUG071 test slide show CK

This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic
Bootje op de Rijn
Zo'n bootje zou ik ook wel willen, soms.
Powered by Gantry Framework